Az Egészségügyi Centrum is megtette a szükséges lépéseket

A koronavírus miatti rendkívüli helyzetben dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos is több dologra hívja fel a figyelmet. Elsőként arra, hogy kerülni kell a pánikhangulat keltését. Elmondta, az országos rendeletnek megfelelően, az Egészségügyi Centrumban is csak a nem sürgős járóbeteg-ellátás állt le. A háziorvosok rendelnek, és csak annak kell telefonon keresnie őket, aki gyaníthatóan a koronavírus tüneteit észleli magán. Felhívta a figyelmet az előírt egészségügyi és higiéniai szabályok betartására, illetve az egyedülálló idősek segítésére.

Az Egészségügyi Centrum is megtette a szükséges lépéseket

Rendkívüli helyzet alakult ki Magyarországon is, csakúgy, mint világszerte. Az egészségügyben dolgozókra egyre több és nehezebb feladat hárul a koronavírus miatt. A Csurgói Egészségügyi Centrum vezetője mindenképpen úgy látja jónak, ha az orvosok is kommunikálnak az emberek felé, minél több információhoz juttatva őket, hiszen egy-egy eseményről többféle vélemények látnak napvilágot ebben a rendkívüli helyzetben.


Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos természetesen nagyon fontosnak tartotta, hogy a Csurgói Egészségügyi Centrum jelenlegi feladatellátásáról is beszéljen, hogy a lakosság minél több fórumon keresztül informálódhasson a kialakult helyzetről.


Azt is elmondta, elsősorban az idősek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek. Éppen ezért a feléjük való segítségnyújtásra is felhívta a figyelmet.

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár