Az „eltűnő” tárgyakat mutatja be a kiállítás

Nem szokványos tárlat megnyitására került sor június elején Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. A kiállítás ugyanis „eltűnő” tárgyainkat mutatja be. Ennek kapcsán Hauptman Gyöngyi, a Nagyatádi Városi Múzeum muzeológusa a szakemberek gyűjtőmunkájának a fontosságát emelte ki, amelynek köszönhetően fennmaradnak és megismerhetőek lesznek az utókor számára is azok a tárgyak, melyeket már nagyon régen nem használnak.

Az „eltűnő” tárgyakat mutatja be a kiállítás

„Eltűnő” tárgyaink. Ezt a nem szokványos címet kapta az a nem szokványos kiállítás, amely Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében látható. Azokat a régi tárgyakat igyekszik bemutatni, amelyeket Csurgón és környékén használtak régebben, de a civilizációs és a technikai fejlődés következtében ma már nem nagyon ismerjük őket. A tárlatot Hauptman Gyöngyi nagyatádi muzeológus nyitotta meg, aki először a múzeumok, a helytörténeti gyűjtemények nagyon fontos szerepét mutatta be, ezeknek az elfeledett tárgyaknak a fennmaradása kapcsán.

 

A nagyatádi szakember kiemelte a muzeológusok értékmentő munkáját is a tárgyakkal kapcsolatosan, akik nagyon sokat dolgoznak annak érdekében, hogy az adott hely történelme fennmaradjon és megismerhető legyen a különböző tárgyak segítségével. Ehhez viszont az szükséges, hogy ezek a tárgyak bekerüljenek a múzeumba vagy a helytörténeti gyűjteménybe.

 

Az „eltűnő” tárgyakról szóló kiállítást július hetedikéig tekinthetik meg az érdeklődők.