Az időseket köszöntötte a város

Október 1-je az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból került sor városi ünnepségre a közösségi házban. A megjelenteket Szászfalvi László országgyűlési képviselő, valamint Füstös János polgármester köszöntötte. Kulturális műsorral az Eötvös és a II. Rákóczi Általános Iskola diákjai kedveskedtek. A rendezvényen különböző díjak, oklevelek kerültek átadásra.

Az időseket köszöntötte a város

Az Alsoki Nyugdíjas Klub tagjainak a műsorával kezdődött csütörtökön az a városi ünnepség, melyet a közösségi házban tartottak. 1991-ben nyilvánította az Egyesült Nemzetek Szervezete október 1-jét az Idősek Világnapjává. Azóta városunkban is minden évben köszöntik az itt élő szépkorúakat. Nem volt ez másként idén sem: a Városi Szociális Intézmény hívta és várta Csurgó idősebb polgárait. A rendezvény elején léptek fel a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, egy mesét előadva.

Az ünnepségen elsőként Füstös János polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a rendezvény eseménysorozata Decsi Richárd énekével folytatódott.

A jeles nap alkalmából Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait, melyet követően az ünnepség zárásaként díjakat, okleveleket adtak át. Ennek keretében nagy tisztelettel köszöntötték a Szociális Intézmény legidősebb hölgyét és férfiját. Az Idősek Világnapja ez alkalommal is szeretetvendégséggel zárult, melyet Tolnai István zenéje mellett élvezhettek a résztvevők.