Az összefogást képviseli a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az öt éve alakult szervezet ugyanis első választásához érkezett. Dr. Gombos Sándor megyei elnök elmondása szerint nagyon jól tudták a különböző ágazatok szereplőinek az érdekeit képviselni. amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy Somogyban egyedüliként indulhatnak, más szervezetek támogatását maguk mögött tudva. Ettől függetlenül minden tagot arra kér, menjen el szavazni november 3-án, hiszen a megfelelő számú részvételi arány mindenképpen a kamara érdekérvényesítő képességét növeli a jövőt illetően.

Az összefogást képviseli a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2013. március 28-án alakult. Minden megyeszékhelyen található egy-egy igazgatósága, így Somogy megyében is. Az öt évvel ezelőtti kezdet nem volt könnyű, hiszen szinte a semmiből kellett megteremteni a gazdálkodókat védő és segítő szervezetet. A kamara tagsága évről-évre rohamosan nőtt. Mára már több százezren veszik igénybe a segítségét, a megyében mintegy 230 településen. Ebből kifolyólag nagyon sok és szerteágazó a szervezet munkája.

Az ötéves ciklust követően, november 3-án, pénteken kamarai választásokra kerül sor. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyében egyedüliként állíthatott listát, mivel magukénak tudhatják a többi szervezet támogatását is. A kamarának több csurgói tagja van, akiket természetesen szintén érint a választás. Az országosan mintegy 360 ezer szavazó 250 körzetközpontban adhatja le a voksát. Csurgón a közösségi házban lehet megtenni az érintetteknek.

Dr. Gombos Sándor úgy véli, az eddigi elnökség jó úton halad, de a további munkájához szükséges a megerősítés a tagok részéről, hiszen az érdekképviseleti munkán szeretnének javítani, illetve a minél nagyobb szövetkezést szeretnék elindítani az eddigi megalázóan alacsony árak miatt. Többek között ezek is szerepelnek a jövőbeli tervek között. S hogy mi tud megvalósulni ezekből, a november 3-ai választás nagyban befolyásolhatja.