Az ősz legjobban várt rendezvénye a Mesevár Óvodában a „Tök-jó” nap

A Mesevár Óvoda ebben az esztendőben is megtartotta Tök-jó” elnevezésű délutánját. A gyerekek töklámpásokat faragtak, melyből kiállítást rendeztek. Ezen kívül népi játékokban szerepeltek és ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat. Volt gesztenye- és töksütés, és természetesen most sem maradhatott el a táncház. Az eseményre minden esztendőben nagy izgalommal készülnek a gyermekek, de még a szüleik is.

Az ősz legjobban várt rendezvénye a Mesevár Óvodában a „Tök-jó” nap

Városunkban az óvodák minden évben számos programot szerveznek a gyermekeknek. így a Mesevár Óvodában is. Az ősz kétségkívül egyik legnépszerűbb eseménye a „Tök-jó” Nap, melyet nagyon vártak már a gyermekek, illetve szüleik is, akik közül sokan jönnek el szívesen bármilyen óvodai rendezvényre.

A várva várt eseményre nagyon sokféle alakú, színű tök került összegyűjtésre, így bőven volt alapanyag a faragáshoz. A tíz éve született ötlet nagyon bevált, de ahhoz hogy sikeres legyen, sokat kell dolgozni, készülni az óvoda dolgozóinak is. A tökfaragás délelőtt a termekben, délután pedig közösen az udvaron zajlik. A kés használata nem veszélytelen, de természetesen az óvó nénik vigyázó tekintete mellett zajlik a művelet. A „Tök-jó” Nap, a szokásoknak megfelelően, táncházzal zárult.