Befejeződtek a szakmai vizsgák a Nagyváthy Középiskolában

Rendkívüli időszakon vannak túl a Kolping Nagyváthy János Középiskola tanárai és szakmai tagozatokon végző tanulói egyaránt. A járványügyi intézkedések teljes körű betartása mellett tettek ugyanis idén vizsgát. Az intézményben kedden kerültek kiosztásra az utolsó záró bizonyítványok. A vizsgaelnök és a szakmai igazgató helyettes értékelésében felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulók életében ez egy nagyon fontos állomás, de a mai világban elengedhetetlen a továbbfejlődés és a folyamatos képzés ahhoz, hogy az életben meg tudják állni a helyüket.

Befejeződtek a szakmai vizsgák a Nagyváthy Középiskolában

A Kolping Nagyváthy János Középiskolában a koronavírus járvány miatti intézkedések teljes körű betartása mellett 7 szakmacsoport végzős diákjai kaphatták kézhez a tanulmányaik lezárását igazoló bizonyítványt. Az idei vizsga, a járvány miatt, új feladat elé állította az intézményt. Ezt hangsúlyozta elsőként Tamás Ferenc.

 

A szakmai igazgatóhelyettes a mezőgazdasági gépészek és mezőgazdasági gépésztechnikusok ünnepélyes bizonyítványosztásán felhívta a figyelmet arra, hogy a szakma megszerzése egy nagyon fontos állomás, de a mai világban elengedhetetlen a tovább fejlődés és a folyamatos képzés ahhoz, hogy az életben meg tudják állni a helyüket. Mindezt pedig helyben is tudja biztosítani az intézmény.

 

Kisiván Gábor a mezőgazdasági gépészek osztályfőnöke három évig kísérte tanítványait. Az utolsó hónapokban a digitális oktatás lehetőségei kihasználva tartotta a kapcsolatot, koordinálta és támogatta diákjait a vizsgára való felkészülésben Tanítványai közül többen gondolnak a továbbtanulásra.

 

Az osztályába járó Markulia Martin szívesebben készült volna a vizsgáira tanáraival együtt az iskolában a digitális oktatás helyett. Az összességében négyes eredményt elérő diáknak konkrét tervei vannak a jövőre nézve is, saját vállalkozást szeretne indítani.