Búcsúztak a csokonais végzősök

A Csokonai Református Gimnáziumban egy osztály búcsúzott el május 4-én, pénteken a délutáni órákban. Véget értek a középiskolai évek, egyesek dolgozni mennek, mások továbbtanulnak. Egy azonban közös bennük, hogy az ünnepi pillanatok elsősorban róluk szóltak.

Búcsúztak a csokonais végzősök

A nagyfolyosón még villantak a vakuk, elkészültek az utolsó közös fotók, majd a kicsengetés után elindultak utolsó útjukra a 12/a osztály tanulói. A Csokonai Református Gimnáziumban egy osztály ballagott május 4-én, pénteken délután. A hagyományokhoz híven ezúttal is a Festetics Kapunál vettek végső búcsút az Alma Matertől. Az ilyenkor szokásos kézfogással köszöntek el az iskola vezetőitől, tanáraitól.


A végzősök diáktársaik sorfala között még utoljára végigsétáltak a gimnázium udvarán, majd az iskola harangjátéka a végleges búcsút jelentette számukra. Az ünnepi esemény a református templomban folytatódott, ahol elsőként, a hagyományokhoz híven, a ballagók átadták az iskolatársaiknak az Alma Mater ünnepi lobogóját. A folytatásban az istentisztelet gyülekezeti énekkel kezdődött, majd Szászfalvi László református lelkész hirdetett igét.


Az ünnepi gondolatok és köszöntések sorát Fejér István, az Igazgatótanács elnöke folytatta, aki egy neves svéd futball sztár életrajzi könyvéből idézett.


A ballagó diákok képviselői énekszóval búcsúztak, majd méltatásukban köszöntek el tanáraiktól és diáktársaiktól.


Az iskola igazgatója Füstösné Ábrahám Judit gondolataival reményteli útravalót rakott a végzős csokonaisok tarisznyájába. A ballagási ünnepély nemzeti himnuszunk hangjaival zárult.