Bűzlik a levegő Csurgón

Javában tombol a nyár. A nagy hőség és szárazság mindenkit megvisel és próbára tesz. A rendkívüli időjárás mellett, Csurgón más problémák is borzolják a kedélyeket. Néhány utcában elviselhetetlen bűz árad, az ott lakók pedig elégedetlenek és keresik a választ. A város polgármestere a napokban megbeszélésre hívta az érintett szolgáltatókat. A lakosság várja a megoldást és a tiszta levegőt.

Bűzlik a levegő Csurgón

Csurgón hetek óta elviselhetetlen bűz árad néhány utcában. Elsősorban a Zrínyi utca, a Virág utca és a Gönczi utca lakói panaszkodnak. Tetézi a bosszúságot, a rendkívüli meleg időjárás is. Az ott lakók közösségi oldalakon is tiltakoztak már, de eredménytelenül. Füstös János polgármestert először a májusi fogadóóráján keresték meg ezzel a problémával, aki a napokban megbeszélésre invitálta az érintett szolgáltatókat.


Az egyeztetésen részt vett egyik szolgáltató a TOPESA Kft. öt éve üzemelteti a vágóhidat. A cég ügyvezetője Somogyi László közölte, hogy körülbelül kettő hete van tudomása a terjedő szaghatásokról. A problémát az automata tisztítórendszer meghibásodása okozta. A hibát kijavították és szerinte a vágóhídról nem terjedhet bűzös levegő.


A Dél-zalai Víz és Csatornamű Zrt. képviseletében Kassai Zoltán elnök- vezérigazgató elismerte, hogy a lakossági panaszok jogosak voltak. A felmerült problémákat kiküszöbölték és a szennyvíztelep az óta kifogástalanul működik.


A polgármester szerint a megbeszélésen sikerült megállapodni a szolgáltatókkal és abban bízik, hogy a szagügy ezzel lezáródhat. Füstös János megköszönte a lakossági észrevételeket és továbbra is azt kéri, amennyiben ismételten jelentkeznek a zavaró szaghatások, akkor keressék az önkormányzatot.