Csíksomlyó üzenetét adja át a kiállítás

Előadással egybekötött kiállításmegnyitóra került sor október 26-án a Történelmi Parkban. Dr. Hegedüs György hozta el fotóit, Csíksomlyó üzenetét átadva a segítségükkel. A tárlaton 55 képet láthatnak az érdeklődők december 1-jéig. Az esemény a Zarándokúton című előadássorozat keretében került megrendezésre.

Csíksomlyó üzenetét adja át a kiállítás

Dr. Hegedüs György fotóiból több kiállítás nyílt már eddig. A Somogyi Fotóklub elnöke által készített felvételek elsősorban egyházi rendezvényekről, határon innen és határon túli vallási eseményekről szólnak. Csurgóra először hozta el képeit, amely a Történelmi Parkban került kiállításra. Tárlata a pünkösdi csíksomlyói búcsúnak, illetve zarándoklatnak az üzenetét hozta el.

A művész több ezer kép közül válogatva hozta el azokat a fotókat, amelyekről úgy gondolta, a legjobban fejezik ki azt az üzenetet, amelyet a Csíksomlyó kapcsán szeretne átadni.

A kiállításmegnyitó elején Göndics János plébános mondott köszöntőt, kihangsúlyozva a zarándoklás lényegét, a tárlatot pedig Szászfalvi László országgyűlési képviselő nyitotta meg.

A rendezvényen egy előadást is tartott dr. Hegedüs György. Az egész estét betöltő eseményt egyébként a „Zarándokúton” című előadássorozat keretében rendezték meg. A Csíksomlyó üzenetét hordozó kiállítást december 1-jéig tekinthetik meg az érdeklődők a Történelmi Parkban.