Csokonairól szólt a zárórendezvény

„Este Csokonaival.” Ez volt annak a zárórendezvénynek a címe, melyet a Helytörténeti Gyűjtemény szervezett a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretén belül. Az irodalmi esten versek hangzottak el a Csokonai Irodalmi Kör jóvoltából, illetve borkóstolóra várta az érdeklődőket a Csokonai Borlovagrend.

Csokonairól szólt a zárórendezvény

„Este Csokonaival. Egy múzeumi est az irodalom és Csokonai szellemében.” Ez volt olvasható azon a plakáton, amely a Helytörténeti Gyűjtemény november 9-én, csütörtökön este megtartott rendezvényét hirdette. A csurgói intézmény négy éve vesz részt azon az országos kezdeményezésen, amely a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezést kapta. A szeptember 25-től november 12-ig tartó időszak több programot szerveztek.

A múzeumi esten első felében hat Csokonai-vers várta az érdeklődőket, melyek a Csokonai Irodalmi Kör tolmácsolásában hangzottak el. Az est második felében a borkóstolásé volt a főszerep. A vendéglátó szerepét pedig a Csurgói Csokonai Borlovagrend vállalta magára.

A Csokonai est nagyon jó hangulatban zajlott késő estig bezárólag, hiszen a borozgatás mellett továbbra sem hiányozhattak a versek sem.