Csurgón a víz volt az úr

Az özönvíz volt az úr a hétvégén Csurgón. A csapadék mennyisége meghaladta a 100 millimétert is. Utoljára 2010-ben volt ehhez hasonló vízözön a dél-somogyi városban. A mostani áradat túltett ezen is. A legtöbb alacsonyan lévő telken kisebb-nagyobb tavak alakultak ki, komoly érvágást okozva az ott élőknek. A legsúlyosabb helyzet a Béke utcában alakult ki. Itt a tűzoltóság, a rendőrség, a városgazdálkodás emberei és a helyi civilek segítségével mentettek, már ami menthető volt. A homokzsákok jókor érkeztek, de sajnos sok helyen ez sem segített. Egyelőre a károk felbecsülhetetlenek

Csurgón a víz volt az úr

2010. május 17-én volt ekkora vízözön Csurgón. Akkor a Máriás patak medrét kitisztították és a benne lévő fákat kivágták. Idén július 25-én szombaton tíz év után újra visszatért a víz, elsősorban a lehulló csapadék mennyiségének köszönhetően. Ráadásul most rekordot döntött. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola előtti patak szinte falta a híd alatti átereszt. A Szenta felé vezető út elején a gépkocsik csak lépésben tudtak haladni. Ott is szinte percek alatt kisebb tenger alakult ki, de nem volt jobb a helyzet a Gyékényes felé haladó út hídfőjénél sem. A Máriás patak több tíz méter szélességben öntötte el az ott élők telkeit. A vágóhíd melletti hídfő sem nagyon bírta a víznyomást, de jutott a vízből a szomszédban lévő vállalkozó telephelyére is. Egyszóval katasztrofális volt a helyzet.

 

A Béke utcában megint csak rendkívül rossz állapotok uralkodtak. Csupán a magasabban fekvő helyein lévő egy-két lakóházat nem érte el a vízözön. Az itt élők döntő többsége a patakmeder rendszeres tisztításában látja a megoldást.