Csurgón is fölényesen nyert a FIDESZ-KDNP

Lezajlottak hazánkban is az Európai Parlamenti választások. A legutóbbi EP-választáshoz képest jóval többen mentek el ez alkalommal véleményt nyilvánítani. Városunkban rendben zajlott le minden a hat szavazókörben. Ahogy országos viszonylatban, úgy Csurgón is fölényesen nyert a FIDESZ-KDNP, a szavazatok több mint 50 %-át begyűjtve. Ezzel a 21 helyből 13 sikerült a kormánypárti szövetségnek megszereznie. A DK négy, a Momentum kettő, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik egy-egy képviselőt küldhet majd Brüsszelbe.

Csurgón is fölényesen nyert a FIDESZ-KDNP

Hazánkban a választások időszakát éljük. Tavaly országgyűlési képviselőkre voksolhattunk, míg idén Európai Parlamenti, illetve önkormányzati képviselőket választunk. Az első május 26-án, vasárnap lezajlott. Csurgón, az eddigiekhez hasonlóan, rendben zajlott minden a hat szavazókörben.

 

2014-ben, a legutóbbi Európai Parlamenti Választásokon a választópolgárok mintegy 29 %-a élt a jogával. Ezúttal ennél jóval többen járultak az urnákhoz, egészen pontosan a szavazók 43,37 %-a. Csurgón sem volt ez a tendencia másként.

 

Az Ep választás végül fölényes FIDESZ-KDNP sikert hozott. Országosan 52,33 %-át kapták meg a szavazatoknak, míg a Demokratikus Koalíció a 16,19, a Momentum 9,89, az MSZP-Párbeszéd a 6,66, míg a Jobbik a 6,41 %-át. Városunkban is nagy arányban nyert a kormánypárti pártszövetség a szavazatok több mint 50 %-át begyűjtve. Összességében a 21 mandátum közül 13-at szerzett a FIDESZ-KDNP, négyet a DK, kettőt a Momentum, míg az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik egyet-egyet.