Egészségnappal egybekötött piknik a Zis –tón

Egészségnappal egybekötött pikniket szervezett tagjainak a Zis –tón a tavaly novemberben újjászerveződött Csurgói Szív Egyesület. Az Egészségfejlesztési Irodával közös rendezvény helyszínére a résztvevők többsége kerékpárral érkezett, amelyet a Zis-Tóért Szabadidő Egyesület térítésmentesen biztosított a szervezők számára. A résztvevők interaktív előadásokon ismerkedhettek meg az egészséges életmód legkorszerűbb ismereteivel, közös gerinctornán, ingyenes állapotfelmérésen vehettek részt.

Egészségnappal egybekötött piknik a Zis –tón

A tavaly novemberben újjászerveződött Csurgói Szív Egyesület vezetősége nagy lelkesedéssel tervezte meg a 2018-as évet. Az egészséges életmód zászlaja alatt hirdette meg soron következő rendezvényét, melyre a tagok többsége kerékpárral érkezett. Azok sem maradtak le a rendezvényről, akik nem tudták vállalni a kerékpározást, őket személygépkocsikkal szállították a helyszínre, vagyis a Zis-tóra, egy egészségnappal egybekötött piknikre.

 

A programok összeállításában és az ingyenes állapotfelmérésben, az egyesületnek nagy segítségére voltak a már több projektben együttműködő partner, a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. A résztvevőknek először Tóth Richárd, irodavezető mutatta be az Egészségfejlesztési Iroda főbb tevékenységi köreit, majd több, hasznos interaktív előadást hallhattak. A programok ismeretközlő részét nagyon lelkesen, gerinctornával zárták.

 

A nap második felében az egyesület egy helyben, Pádár Zsolt által elkészített, közösen elfogyasztott egy tál étellel látta vendégül a jelen levőket. A rendezvény megvalósulását több helyi és Csurgó környéki kisvállalkozás segítette.

 

Az egyesület szeptemberben, fennállásának 5 éves évfordulójára készül.