Eladnák az önkormányzati lakások mintegy felét

Május végi ülésén 31 önkormányzati lakás eladásra való kijelöléséről döntött a képviselő-testület. Füstös János polgármester elmondta, sok a lakás, melyek folyamatos karbantartása rendkívül megerőltető a város számára. Emellett ez jó lehetőség a magánemberek és a munkáltatók számára is, hogy méltányos áron juthassanak Csurgón ingatlanhoz. Kihangsúlyozta, az eladások úgy fognak megtörténni, hogy a bentlakókat semmilyen hátrányos helyzet nem fogja érni. Ha más lehetőség nincs, legvégső esetben inkább nem kerül eladásra a lakást.

Eladnák az önkormányzati lakások mintegy felét

Csurgón 146 darab önkormányzati lakás van, ami a város nagyságához mérve, arányaiban elég magas számnak mondható. Mivel nem új lakásokról van szó, sokat felemészt a karbantartásuk, pláne, ha olyan váratlan, súlyos eset történik, mint júniusban a volt Csucsu-bolt déli falának a bedőlése, ami miatt nyolc családot kellett onnét kiköltöztetni és máshol elhelyezni. Ezt az esetet megelőzően már a képviselő-testület a május végi, soros ülésén első körben 31 önkormányzati lakás eladásáról döntött.

 

A zökkenőmentes eladásoknak viszont van egy kikerülhetetlen tényezője, ami a májusi ülésen is felvetődött. Ehhez kapcsolódóan elhangzott, a lakások jelenlegi lakóit mindenképpen előnybe helyezi az önkormányzat, bármilyen címen kapták meg bérbe az ingatlant. Városunk polgármestere azt is elmondta, nem csak a magánemberek érdeklődnek az eladó önkormányzati lakások iránt.

 

Füstös János végezetül kihangsúlyozta, véleménye szerint a város egészségesen mintegy 70-80 bérlakást tudna fenntartani, a mostani állománynak mintegy felét. Bízik benne, hogy minél többet tudnak értékesíteni és mielőbb elérni ezt az optimálisnak gondolt állapotot.