Elballagtak a Kolping Nagyváthy Középiskola végzősei

A Kolping Nagyváthy János Középiskola mintegy 130 tanulója ballagott el múlt héten, szombaton. A gimnáziumi, szakközépiskolai osztályok diákjai mellett búcsút vettek iskolájuktól a különböző szakok végzősei is. Az utolsó évesek, a hagyományoknak megfelelően, kézfogással köszöntek el igazgatójuktól, majd társaik sorfala mellett érkeztek az ünnepség színhelyére. A verseket, énekeket, búcsúbeszédeket követően pedig, az esemény zárásaként ismét lufkat eresztettek a magasba.

Elballagtak a Kolping Nagyváthy Középiskola végzősei

Május 5-én, szombaton, délelőtt hangzott el az utolsó csengőszó a Kolping Nagyváthy János középiskola közel 130 végzőse számára, akik még egyszer végigsétáltak a jól ismert folyosókon. Kilépve az épületből, társaik sorfala között sétáltak a díszes ballagási kapuhoz, ahol kézfogással köszönt el tőlük az intézmény igazgatója. Ezt követően érkeztek meg a ballagási ünnepség helyszínére, ahol elsőként Göndics János plébános köszöntötte őket.

 

A szokásoknak megfelelően, énekek, versek színesítették az eseményt. A végzősök nevében idén ketten köszöntek el.

 

Vargáné Nagy Viola, az intézmény igazgatója beszédének elején azt emelte ki, a legmaradandóbb emlék a ballagások közül mindenképpen a középiskolai.

 

Útravaló tanácsai után kettő pedagógustól is elbúcsúzott az intézmény igazgatója, akik hosszú évekig tartó munka jól megérdemelt pihenését kezdik meg nyugdíjba vonulásukkal. Ezt követően a végzős diákok közül vehették át jutalmaikat azok, akik kiválóan teljesítettek az utolsó évben is. A zászlóátadás után pedig zárásként azok a lufik emelkedtek a magasba, amelyek a végzősök egy-egy kívánságát vitték magukkal.