Elfogadásra került az idei év költségvetése

A törvényi előírásoknak megfelelően, időben lett beterjesztve városunk idei évi költségvetése, amely a február 13-i ülésen lett megtárgyalva. Szintén az országos jogszabályok értelmében kellett felülvizsgálni az egészet, melynek eredményét Szita László könyvvizsgáló szóban is ismertette. Az Oktatási Bizottságnak volt egy kisebb módosító javaslata, amely nem került támogatásra. A költségvetéshez Ilia Csaba mondta el kritikáját, melyre a polgármester válaszolt. A költségvetés végül két ellenszavazat mellett elfogadásra került.

Elfogadásra került az idei év költségvetése

A február 13-ai testületi ülés legfontosabb előterjesztése mindenképpen a költségvetési rendelettervezet volt. Előzetesen mind a négy bizottság tárgyalta, melyek közül három az eredeti formában javasolta elfogadásra. Az Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság döntése azonban eltért a többiétől.


Természetesen, mint minden évben, most is előzetesen véleményezésre került egy könyvvizsgáló által, aki több szempontból is értékelte a rendeletet. A költségvetési rendelettervezetben nyilván a pénzügyi rész a legmeghatározóbb. Az ülésen egy képviselő mondott kritikát az előterjesztéshez, kifejezve egyet nem értését bizonyos tartalmi részekkel. Minderre Füstös János polgármester reagált.


A szavazás során kettő képviselő nem támogatta a költségvetés jelen formáját, öten azonban igen, így elfogadásra került. De ahogy városunk polgármestere is kiemelte, az év folyamán valószínűleg módosulni fog, mint ahogy eddig minden esztendőben.

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár