Elfogadta a Parlament a 2019. évi költségvetést

Július 20-án, pénteken fogadta el a Parlament a 2019-es esztendő országos költségvetését, amely a kormány megfogalmazása szerint, a biztonságos növekedés költségvetése. Szászfalvi László elmondta, a stabil és fejlődő gazdaság tükrében több támogatás kerül például az egészségügybe, az oktatásba, illetve a honvédelmi tárcához is. Utóbbihoz szorosan kapcsolódva több tízmilliárddal nagyobb összeget irányoztak elő Magyarország biztonságának a megtartására. Térségünk országgyűlési képviselője nagyon fontosnak tartja a családok további jelentős támogatását, illetve a nyugdíjak vásárlói értékének a megtartását.

Elfogadta a Parlament a 2019. évi költségvetést

2010 óta minden év júliusában teszi vitára a kormány a következő esztendő költségvetését, még az augusztusi parlamenti szünet előtt döntést hozva ebben a rendkívül fontos kérdésben. Így volt ez idén is, hiszen július 20-án, pénteken 128 „igen” szavazattal, 56 „nem” ellenében elfogadásra kerültek a jövő év irányadó sarokszámai, vagyis megalkotásra került a 2019-es költségvetési törvény.

 

A széleskörű családtámogatás mellett több fontos területre is nagyobb összeg jut majd jövőre. A kormány, amellett, hogy rendkívüli módon megnövelte a honvédelmi célokra szánt pénzt, további jelentős összeget szavazott meg Magyarország biztonságának a megőrzésére. Mindemellett Szászfalvi László rendkívül fontosnak tartja, hogy továbbra is biztosítani tudják a nyugdíjak vásárlói értékének a megtartását.

 

Az Országgyűlés most augusztusban szünetel. A képviselők legközelebb szeptember közepén kezdik meg majd a parlamenti munkát.