Elhangzott a Máriás-forrás legendája is

Az ünnepi szentmisét követően a pünkösdi búcsú második helyszíne a Máriás-kút volt. A hívek és a zarándokok a körmenetet követően érkeztek ide, ahol elsőként a Máriás-forrás legendája hangzott el. Ezt követően osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel Szabó Sándor alpolgármester. Az esemény zárásaként került sor az áldásra.

Elhangzott a Máriás-forrás legendája is

A horvátországi Zsdálából is érkeztek vendégek pünkösd vasárnapjának délutánján, amikor az ünnepi szentmisét követően a Máriás-kútnál folytatódott az idei búcsújárás. A hívek és a zarándokok a körmenet végén érkeztek ide, ahol elsőként a horvát vendégek adtak elő énekeket, hangszeres kísérettel. Ezt követően dr. Soós Gyulakönyvéből hangzott el a Máriás-forrás legendája.

A tavalyihoz hasonlóan, idén is városunk alpolgármestere mondott köszöntőt, majd a rendezvényen a Harmónia Énekegyüttes is fellépett. Az esemény zárásaként Göndics János plébános áldotta meg a búcsújárókat, az ünnepség résztvevőit.

A Szentlélek Templom pünkösdi búcsújának rendezvénysorozata a Történelmi Parkban fejeződött be a Harmónia Énekegyüttes várban adott koncertjével.