Elkezdte a felkészülést női kézilabda csapatunk is

Bár a tavalyi évadban tabella 2. helyén végzett a CSNKC csapata, a kiírásnak megfelelően ezzel az eredménnyel a feljutást ünnepelhette. Az őszi szezontól NBI/B-ben játszó együttes elnöksége a nyáron komoly erősítést hajtott végre a játékosállományban. Ezen kívül más fogja irányítani a szakmai munkát. Szászfalvi Bence, a klub elnöke bizakodó, és a bennmaradási célon kívül merészebb álmokat is dédelget.

Elkezdte a felkészülést női kézilabda csapatunk is

Elkezdte nyári felkészülését női kézlabda csapatunk. A tavalyi évben a második helyen végzett csapat már a fordulók vége előtt a feljutásnak örülhetett. A klub a nyár folyamán az NBI/B-s mezőny új kihívásainak, magasabb szintű elvárásoknak megfelelően erősítette a csapatot. A klub vezetése ráadásul egy kiváló szakember irányítására bízta az együttest. Mato Matijević komoly célokkal érkezett Csurgóra. Ambíciói megegyeznek a vezetőségé terveivel.

 

A kitűzött célok, a megerősödött keret merészebb álmok felé is vezethetik a csapatot. Így az előző évek nehézségeiből tanulva, komoly elvárásai lesznek a játékosokkal szemben a klub vezetőségének.

 

Az új vezetőedző korábban a horvát női junior válogatott és a horvát felnőtt női válogatott másodedzőjeként, valamint a Zvezda Zvenigorod női kézilabda Bajnokok-Ligájában is szereplő együttesének másodedzőjeként is tevékenykedett. A horvát Podravka Koprivnica együttesével vezetőedzőként megnyerte a Horvát Nemzeti Bajnokságot illetve a Horvát Kupát is elhódította, csúcsra ért hazájában. Elmondása szerint kihívásnak érzi a csurgói munkát. A mester 2014 - 2016 között kapott először lehetőséget Magyarországon. A Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgatói tisztjét töltötte be s neki köszönhetően a győri klub által szervezett országos utánpótláskézilabda válogatókon számos magyar kézilabdatehetség került felfedezésre. Dolgozott a Kozármisleny csapatánál ez alatt az időszak alatt, majd 2016 - 2018 között a Rinyamenti KC NBI/B osztályú női kézilabda klubnál volt vezetőedző.

 

Szakmai berkekben Mato Matijević szigorú és következetes edző hírében áll, komoly elvárásai lesznek a lányokkal szemben. Ennek érdekében a felkészülési program szerinti összesen 75 edzés, 6-8 regenerációs szauna és gyógyfürdős alkalom, valamint a színvonalas csapatok elleni magas edzőmérkőzésszám elegendő lehet a játékoskeret csapattá formálására, hogy a szeptember 15-i Vasas elleni bajnoki rajtot jó formában várhassák.