Előadás és könyvbemutató a Baksay Népfőiskolán

Október 9-én, szerdán került sor a Baksay Népfőiskola kilencedik rendezvényére. Ez alkalommal Vargáné Hegedűs Magdolna tartott előadást a boldog békeidőkről és az ezt lezáró I. világháborúról. Könyvbemutatóra is sor került, mégpedig Vargáné Hegedűs Magdolna írómunkásságának köszönhetően. Ebben azt mutatja be, milyen életet éltek a nők, az asszonyok a hátországban a Nagy Háború idején.

Előadás és könyvbemutató a Baksay Népfőiskolán

A nyári szünetet követően, szeptembertől folytatódott a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány által meghirdetett népfőiskola. Az előző hónapban kettő rendezvényére is sor került, míg a legutóbbira október 9-én, szerdán került sor. Ezen az alkalmon elsőként egy előadás hangzott el. Vargáné Hegedűs Magdolna az I. világháborúról és az előtte lévő boldog békeidőkről osztotta meg ismereteit az érdeklődőkkel.

 

A rendezvény második felében egy könyvbemutatóra került sor. Írója a délutáni esemény előadója volt. A könyv címe: „Ne sírj utánam Katinkám…” Élet a hátországban a Nagy Háború idején. A cím természetesen már rendkívül sokatmondó a könyv tartalmát illetően. A könyvet Szászfalvi Lászlóné református lelkész mutatta be a közönségnek. A Baksay Népfőiskola következő rendezvénye október vége felé várható.