Előkelő helyezések a XXII. Országos Anyanyelvi Napon

A „Beszélni nehéz!” anyanyelvi szakkör idén 30 éves fennállását ünnepli a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Az eltelt évek alatt számos országos eredménnyel büszkélkedhetnek. A kitartó és szorgalmas munkának idén is meglett a gyümölcse: a XXII. Országos Anyanyelvi Napon az iskola két tanulója, Szőllősi Krisztán és Balogh Dóra első, illetve második helyezést értek el kategóriájukban. A szakkör vezetője, felkészítő tanáruk évek óta Kósáné Kisgéczi Gabrella.

Előkelő helyezések a XXII. Országos Anyanyelvi Napon

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nagy gondot fordít az anyanyelv ápolására, melynek érdekében hosszú évek óta folytat kitartó műhelymunkát. A szakkör tagjai hetente találkoznak és oldanak meg versenyfeladatokat Kósáné Kisgéczi Gabriella tanárnő vezetésével.

 

Az idei, XXII. Országos Anyanyelvi Napon Szőllősi Krisztián 6. és Balogh Dóra 7. osztályos tanuló vett részt, ahol mindketten tudásuk legjavát adták. Balogh Dóra kategóriájában a második helyezést szerezte meg. Saját megítélése alapján jól teljesített, és úgy gondolja, jövőre, még több gyakorlással, akár szebb eredményt is elérhet. Szőllősi Krisztián tavaly októberben, az országos szavalóversenyen is megcsillogtatta tehetségét. Ezen a versenyen pedig megnyerte a kategóriáját.

 

Az utazásban, hiszen országos megmérettetésekről van szó, amelyek általában a fővárosban, illetve az ország nagyobb városaiban kerülnek megrendezésre, sok segítséget kapnak.