Emlékerdőt avattak Darvaspusztán

Emlékerdőt avatott a Kaszó Zrt. Darvaspusztán. Mindezt a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra való készülés jegyében. Az eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos. A résztvevő vendégek lelepleztek egy emlékoszlopot, illetve jelképes faültetésre is sor került. Ezzel egy újabb helyszín létesült egyben Kaszón és környékén, amely a csurgóiak számára is kedvelt kirándulóhely lehet a többi látványosság mellett.

Emlékerdőt avattak Darvaspusztán

Tovább folytatta építkező, természetbarát programját a Kaszó Zrt. Ezúttal Darvaspusztán létesült egy látványosság a részvénytársaságnak köszönhetően.

 

A Kaszó Zrt. eddigi fejlesztései, beruházásai a környezettudatos életmód jegyében, tervszerűen zajlott és zajlik, hogy az embereket minél jobban megismertessék a természettel. Az eddigi tapasztalatok alapján, nagyon sokan jönnek el ezekre a látványosságokat megtekinteni, használni, köztük sok csurgóival. Galamb Gábor ebben bízik az emlékerdő kapcsán is.

 

„Magyarország kormánya több mint 550 hektár új erdő telepítését kezdte meg az elmúlt évben, több mint kétmillió facsemete elültetésével.” Ezekkel a gondolatokkal kezdte ünnepi köszöntőjét dr. Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás, és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos, majd az erdők jelentőségét hangsúlyozta.

 

Szászfalvi László országgyűlési képviselő a most avatandó emlékerdő szimbolikus üzenetét emelte ki. Az eseményen dr. Neszményi Zsolt megyei kormánymegbízott mondta még el ünnepi gondolatait, majd a meghívott díszvendégek közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot, felavatva, átadva hivatalosan is az emlékerdőt. Ezt követően leleplezésre került az emlékoszlop, illetve zárásként jelképes faültetésre került sor.