Emlékezés és tisztelgés a városi ünnepségen

A szeles, esős időjárás miatt a közösségi házban zajlott az október 23-ai ünnepség minden eseménye. A zászlófelvonás ugyan elmaradt, de a koszorúzás viszont ott zajlott. Emlékező beszédet Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott, míg ünnepi műsorral a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola diákjai készültek.

Emlékezés és tisztelgés a városi ünnepségen

Ebben az esztendőben a Himnusz hangjaival vette kezdetét az október 23-ai városi ünnepség. A rendkívül rossz időjárás miatt ugyanis elmaradt a a Petőfi téren az ünnepélyes zászlófelvonás. A koszorúzás is a közösségi házban történt, ahol az ’56-os emlékmű egy kivetítőn volt látható. Az önkormányzat mellett civil szervezetek, egyházi felekezetek, pártok helyzeték el az emlékezés virágait. Ebben az esztendőben is sokan tisztelegtek ily módon a 61 évvel ezelőtti események hősei, résztvevői, áldozatai előtt. A hosszú percek alatt pedig az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola tanárai zenéltek, méltóbbá, emelkedettebbé téve a koszorúzás hangulatát. Ünnepi beszédet Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott, kihangsúlyozva az emlékezés fontosságát.

Minden esztendőben más-más csurgói iskola lép fel a megemlékezésen. Ezúttal a Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai készültek színvonalas műsorral.

Az október 23-ai városi ünnepség a közösségi ház kupolatermében fejeződött be, ahol elsőként egy könyvbemutatóra került sor a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány jóvoltából, majd zárásként állófogadás várta az emlékezőket.