Emléktábla avatással egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

Ünnepi istentiszteletre került sor vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomban. Igét Nagy Csaba hirdetett, akinek gondolatai természetesen a reformáció 500. évfordulójáról szóltak. Az eseményen emléktábla avatására is sor került, melyet megelőzően Füstös János polgármester köszöntötte az ünneplő csurgói református lelkipásztorokat és a híveket.

Emléktábla avatással egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

Minden esztendő októberének a végén különleges az ünnepi szentmise a csurgói református templomokban is, hiszen október 31-e a reformáció születésnapja. Az idei azonban mindenképpen kiemelkedik az 500. évforduló miatt. Ezért vártak mindenkit vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomba, ahol ezen a jeles alkalmon Nemes Csaba erdélyi származású, budapesti lelkipásztor hirdetett igét.

Az ünnepi eseményre meghívást kapott Füstös János polgármester is, aki Szászfalvi László református lelkipásztorral együtt leplezett le egy emléktáblát. Az ünnepi istentisztelet végén került eléneklésre a református himnusz, vagyis a 90. zsoltár. Zárásként pedig nemzeti imádságunk, a Himnusz hangjai is felcsendültek.