Emléktábla tiszteleg Kovács Andor előtt

Emléktábla avató ünnepségre került sor a kommunizmus áldozataira való megemlékezés programrészeként. Az eseményen, melyen részt vett dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár is, Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait. Az avatást követően többen helyeztek el koszorút, tisztelegve Csurgó város díszpolgára előtt.

Emléktábla tiszteleg Kovács Andor előtt

Kazinczy Enikőnek, a Csokonai Irodalmi Kör tagjának a versével kezdődött az az emléktábla avatás a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, amely Csurgó első díszpolgára, Kovács Andor előtti örök tisztelgést jelzi. Kovács Andor az 1956-os forradalom és szabadságharc csurgói és magyar hőse volt, aki a megtorlás elől nyugatra kényszerült menekülni. Svájcban telepedett le, de természetesen soha nem felejtette el hazáját, szülővárosát, egész életében segítve Csurgót. A forradalmi események 40 éves évfordulóján már díszpolgárként mondhatott ünnepi beszédet városunkban.

 

A református templomnál elhelyezett emléktáblát országgyűlési képviselőnk, Szászfalvi László avatta fel.

 

A beszédet követően dr. Rétvári Bence államtitkár, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Szabó Sándor alpolgármester, illetve Kovács Andor családtagjai leplezték le az emléktáblát. Ezt követően sokan helyeztek el koszorút, tisztelegve a kiváló csurgói magyar, Kovács Andor előtt.