Emléktáblát avattak a református gimnáziumban

Október 27-én, pénteken tartotta ünnepségét a református iskola a reformáció 500. évfordulója alkalmából. A műsorral egybekötött istentiszteletet követően egy emléktábla avatására is sor került a gimnázium bejáratánál, melyet Nagy Csabának, a Somogyi Református Egyházmegye esperesének a gondolatait követően, az intézmény igazgatónője leplezett le.

Emléktáblát avattak a református gimnáziumban

Nagy Csaba esperes olvasta fel a leleplezést követően annak az emléktáblának a szövegét, amely a Somogyi Református Egyházmegye vezetőségének döntése alapján raknak ki minden református templomba és intézménybe, az 500. évforduló alkalmából. Így került a református gimnázium bejárata mellé október 27-én, pénteken, amikor az iskola ünnepséget tartott a jeles eseményre emlékezve.

 

Elsőként egy istentiszteletre került sor, melyre műsorral is készültek a tanulók. Ezt követően mentek át a gimnázium épületébe, ahol Nagy Csaba esperes avatta fel az emléktáblát, melyet Füstösné Ábrahám Judit, a református iskola igazgatónője leplezett le. Zárásként a megyei egyházkerület esperese mondott áldást.