Erősödő horvát kapcsolatok

Füstös János is örömét fejezte ki a református iskola nyertes pályázatát illetően, melyből megépülhet az új tornacsarnok és energetikai fejlesztés valósulhat meg. E mellett városunk polgármestere kiemelte a horvát kapcsolatok megerősödését is, hiszen a térségünkben három közös pályázat is nyert, melyek ezúttal az iskolák együttműködését dicséri, köztük mindkét középiskolánkét. Elmondása szerint ezek a programok, melyekre nem az önkormányzat pályázott, Csurgónak is rendkívül hasznos, hiszen mindenképpen a térségünk fejlődését szolgálják.

Erősödő horvát kapcsolatok

Több éve már, hogy az elnyert állami és EU-s forrásoknak köszönhetően, Csurgón látványos, nagyszabású beruházások valósulnak meg, rendkívül nagy értéket teremtve. A megvalósuló városi fejlesztések mellett azonban kiemelten fontosnak számít a református iskola sikeres pályázata, amelynek segítségével, az energetikai korszerűsítésen kívül, új tornacsarnokot építhet nagy múltú gimnáziumunk. Városunk polgármestere örömét fejezte ki ennek kapcsán.

Füstös János kihangsúlyozta azt is, hogy a határ mellett lévő városunk intenzív kapcsolatot ápol több környékbeli horvát településsel, különböző közös projektet megvalósítva. A sikerek kapcsán mindkét fél a folytatás mellett döntött.

Az eredményes horvát kapcsolatok most már több területen is jelentkeznek, kiszélesítve a gyümölcsöző együttműködést.

Városunk polgármesterének elmondása szerint azért a pályázatok megvalósítása, illetve a kapcsolatok során nehézségek is adódnak, főként nyelvi területen. Ezt mindenképpen a megoldandó problémák közé sorolta. Ettől függetlenül óriási eredménynek tartja, hogy olyan projektek is elindulhattak, amelyeknek nem az önkormányzat a gazdája.