Erzsébet táborok az Eötvös és a Rákóczi iskolában

„Erzsébet Táborok” elnevezéssel indult Magyarország legnagyobb üdültetési programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg. A szervezet Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez egész évben. Ennek köszönhetően Zánkán és Fonyódligeten több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, napközis táborok megszervezésével gondoskodik az alapítvány. Az „Erzsébet Táborok” megrendezésére az Eötvös és a Rákóczi Általános Iskola is sikeresen pályázott, így a nyár folyamán több turnusban rendezhették meg ezeket, valamint juttatták el tanulóikat a Zánkai Élménytáborokba is.

Erzsébet táborok az Eötvös és a Rákóczi iskolában

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány segítségével, egy online pályáztatási rendszeren keresztül, az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével 2016-óta biztosít lehetőséget a Magyarországon és a határon túl élő magyar gyermekeknek a nyári vakáció élménydús környezetben való eltöltéséhez.

 


A projektre már második éve a csurgói Eötvös és a Rákóczi Általános iskola is sikerrel pályázott. A mindkét intézményben turnusonként 25-30 tanuló vehetett részt a helyi napközis Erzsébet táborokban. A résztvevők számára minden szolgáltatás és program ingyenes, és az egész napi étkezésük is biztosított. A helyi táborokban, azon kívül, hogy a gyerekek barátaik társaságában tölthetik a nyarat, számtalan színes és érdekes program vár rájuk.

 


A II. Rákóczi Ferenc Általános iskolában megszervezett napközis Erzsébet táborok két turnusban zajlottak. A szervezők a változatosságra törekedtek a napi programok összeállításánál.

 


„A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projekt keretében a hatnapos, ötéjszakás, a napi ötszöri bőséges étkezést biztosító turnusok során nagyon sok élmény várta a Zánkán táborozókat. Az ismeretorientált foglalkozások elsősorban a közösségépítés köré szerveződtek. A fürdőzés mellett a táborozók sétahajózás közben ismerhették meg a Balaton élővilágát. A gyerekek ezeken kívül számos eseményen bizonyíthatták ügyességüket, így például elmehettek kalandparkba, sportolhattak a tábori olimpián. Továbbá óriás trambulin, kézműves és zenei foglalkozások, koncertek, táncház is színesítette a tábori programokat.
Mind a Zánkai élménytáborok, mind a helyi napközis táborok nagy népszerűségnek örvendtek a csurgói diákok körében is.

 


Az Eötvös általános iskola Erzsébet táborainak turnusaiban résztvevő gyerekeknek is egész napos elfoglaltságról gondoskodtak a szervezők. A résztvevő gyerekeknek minden napra jutott érdeklődési körüknek, életkoruknak megfelelő tevékenység. Ahogy azt a szervező, Pammerné Kósz Tünde, az Eötvös József Általános Iskola pedagógusa elmondta, a programok közül a gyerek többségének a kaposvári Virágfürdőben tett látogatás tetszett a legjobban.

 

Az iskolák által nyújtott táborok, nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek állandó pedagógusi felügyelet mellett, biztonságban, hasznosan, a barátaik körében tölthessék a nyári szünet napjait. Végül pedig nem utolsó szempont, hogy ez a lehetőség a szülők pénztárcáját is kíméli, hiszen pályázatoknak köszönhetően ezek a táborok térítésmentesek.

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár