Extrém mennyiségű csapadék esett Csurgón

Rendkívül nagy mennyiségű csapadék okozott problémát Csurgón több helyen is, de főként a Kertváros keleti részén. A Bódis Mózes utcában több ház udvarát és az előtte lévő területet is elöntötte a víz, melyben az ott lakók gyakorlatilag bokáig gázolva tudták megközelíteni otthonaikat. Füstös János polgármester elmondása szerint, folyamatosan igyekszik a város megoldani a csapadék elvezetési problémákat, de nem könnyű feladat, hiszen nagyon sok pénzbe kerül. Jelenleg mintegy 60 millió Ft lett elnyerve erre a célra. A különböző engedélyeztetések miatt azonban jövő nyárra lehet kész a beruházás.

Extrém mennyiségű csapadék esett Csurgón

Nem kímélte az időjárás Csurgót a május 20-ai héten. Kedden este ugyanis rövid idő alatt hihetetlenül nagy mennyiségű eső esett le, amely ráadásul jéggel is párosult. A nagy mennyiségű csapadék pedig több utcában és családi háznál okozott problémát. Az egyik ott lakó, Flórián Dia elmondása szerint mintegy kettő órába telt, amíg visszahúzódott a víz és be tudtak menni a lakásba, illetve felmérni, keletkezett-e valamilyen kár. Sajnos az ilyen extrém időjárás esetén tehetetlenek a veszélyeztetettebb városrészen élők.

A hírek természetesen eljutottak az önkormányzathoz is, főként az internetes közösségi oldalaknak köszönhetően. Füstös János polgármester elmondta, pályázatból tudnak csak forrást szerezni a problémák kezelésére, hiszen rengeteg pénzről van szó. Jelenleg is folyik a közbeszerzési eljárás egy több mint 60 millió Ft-os támogatás kapcsán, melyet csapadékvíz elvezetésre nyertek több terület tekintetében. Ezen kívül mindenképpen nagy segítség lehet ezeknél a különleges eseteknél, ha a város körül található patakok is tisztán vannak tartva, hiszen csak akkor tudják a legtöbb vízmennyiséget elvezetni.