Farsangoltak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Az állami fenntartású alapfokú oktatási intézményeink közül elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rendezte meg farsangi mulatságát. Összesen 21 egyéni jelmezest, illetve 4 csoport produkcióját értékelte a zsűri. Utóbbiak közül kettő is első helyezést érdemelt ki. A múlt héten, szombaton megtartott eseményen természetesen a vidámság, a jókedv és a tánc volt a főszereplő.

Farsangoltak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

A 21 egyéni jelmezes bemutatkozásával kezdődött február 10-én, szombaton délután a farsangi mulatság a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Ezt követően jöttek azok az osztályok, akik közösen találtak ki valamilyen ötletes maskarát, természetesen egy vidám produkcióval egybekötve. Így érkeztek meg például a rablók és az őket üldöző rendőrök. A diákok és a szülők egyaránt jól szórakoztak a négy csoportos produkción.

 

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga az ötletes jelmezek láttán. Nagyon sokat egyeztettek és tanakodtak, melyik volt a legjobb az egyéni és a csoportos versenyzők között. De amíg a döntés megszületett, a jelmezesek közös tánccal szórakoztattak mindenkit.

 

Végül mindenki, aki beöltözött és ezzel hozzájárult a rendezvény sikeréhez, a képzeletbeli dobogóra állhatott. Elsőként az egyéni jelmezeseket vehették át jól megérdemelt jutalmukat. A több harmadik és második helyezett mellett jó páran érdemelték ki az első helyezést is. Közülük azonban egy valakit külön is kiemelésre került.

 

A négy csoportos produkció közül egy harmadik, egy második hely született. A legötletesebbnek járó csokitortákon pedig kettő osztály osztozhatott. Érdekesség volt, hogy a második helyezettek voltak talán a legelégedettebbek, hiszen azt a tortát nyerték meg, melyet nagyon szerettek volna előzetesen.

 

A vidámság az eredményhirdetést követően tovább folytatódott, hiszen szendvics, süti és üdítő várta a résztvevőket. Na és természetesen a késő délutánig tartó tánc.