Farsangra várták a gyerekeket a Történelmi Parkban

A tavalyi évet követően, ebben az esztendőben is farsangi rendezvényre került sor a Történelmi Parkban. Kézműves foglalkozás, Salsa táncbemutató, jelmezes felvonulás szerepelt a programban. Vendégek előadók is érkeztek Miskolcról, a Vaga Banda Gólyalábasok, akik mintegy 50 perces műsorral szórakoztatták a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

Farsangra várták a gyerekeket a Történelmi Parkban

Január 6-án, vagyis Vízkereszt napján kezdődik meg minden évben a farsang. Természetesen a gyermekek várják elsősorban ezt az időszakot, hiszen nagy gonddal kezdik el megtervezni, minek is öltöznek be az idén, majd ennek megfelelően készítik el szüleik segítségével a minél ötletesebb jelmezeket. Majd jön a várva várt nap az óvodákban és az iskolákban, a felvonulásos mulatság. Azonban egyre több helyen kerül sor farsangi rendezvényre más helyszínen is városunkban is. Az első a Történelmi Parkban került megtartásra február 10-én, szombaton.


A gyermekeket elsőként kézműves foglalkozás várta, Réka vezetésével. Ezt követően jöttek a délutáni programok, a vendég előadókkal: a salsatáncosokkal és a Vaga Banda Gólyalábasok, akik a tavalyihoz hasonlóan, ez alkalommal is nagy sikert arattak produkciójukkal. A szervezők elmondták, jövőre nagy valószínűséggel megint megrendezik a farsangot a Történelmi Parkban, mivel a mostani szintén azt bizonyította, van érdeklődés a gyermekek és szüleik részéről erre a rendezvényre.