Február 1-jétől indul a csurgó járási foglalkoztatási paktum

Sikeresen pályázott az önkormányzat egy helyi foglalkoztatási együttműködésről szóló kiírásra. Ennek lényege a munkaerőpiac szereplőinek a koordinálása. A munkanélküliséggel párhuzamosan ugyanis betöltetlen állások, munkaerőhiány van több szakmában is. A csurgói járást érintő foglalkoztatási paktum február 1-jétől indul és három évig, vagyis 2020. január végéig tart majd.

Február 1-jétől indul a csurgó járási foglalkoztatási paktum

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívást bocsátott közre az önkormányzatok számára a múlt évben, a helyi foglalkoztatási együttműködéseket koordináló és megerősítő céllal, amellyel várhatóan csökkenhet majd a munkanélküliség. Erre pályázott sikeresen a csurgói önkormányzat egy foglalkoztatási paktum létrehozásával.


A csurgó térségi foglalkoztatási együttműködés a Somogy Megyei Kormányhivatal konzorciumi partnerségével és a megyei önkormányzat paktumával összhangban valósul meg. A 100 %-ban támogatott projekt segítségével várhatóan csökken majd az álláskeresők száma. Hogy mennyivel, annak a pontos számát egyelőre nem lehet tudni, azok majd a most elkészítendő tervekben szerepelnek majd.


Az előkészítő szakértői háttértanulmány, a szükségletfelmérés, a feltáró elemzések elkészítésére, valamint a részletes foglalkoztatási stratégia, az akcióterv kidolgozására, a paktum szervezeti és módszertani dokumentumainak elkészítésére közbeszerzést írt ki az önkormányzat. Erre 2016. október 11-ig három cég nyújtott be ajánlatot. Közülük választotta ki december végi ülésén a testület az ICG Ex Ante Kft-t, amely a legjobb ár-érték arányúnak bizonyult az értékelés során.