Fehér Renátóval találkozhattak a református iskola diákjai

Fehér Renátó volt a református iskola irodalmi sorozatának első vendége márciusban. A fiatal költő, kritikus több irodalmi körnek a tagja. Beszélt első verseskötetéről, a „litera.hu” weboldalon megjelenő karcolatairól. Csurgón először járt. Elmondása szerint, nagyon fontosak számára az irodalmi találkozók, hiszen neki is egyfajta tanulási folyamatot jelentenek.

Fehér Renátóval találkozhattak a református iskola diákjai

Az eddigi vendégek közül az egyik legfiatalabb, ha nem a legfiatalabb kortárs író érkezett a református iskola irodalmi sorozatának keretében Csurgóra. A Zelk Zoltán-díjas Fehér Renátó egyházi gimnáziumban végezte tanulmányait Szombathelyen. Itt kezdett el verset írni, melyből kifolyólag eljutott Sárvárra, ahol végleges elhatározásra jutott irodalmi pályájával kapcsolatosan.

„Hosszú évek óta Sárváron rendezik meg a Kárpát-medencei diákköltők, diákírók találkozóját, melyen gimnazistaként én is részt vettem. Ott kaptam meg a zsűritől azt a szakmai elismerést, amely azt mutatta, érdemes a költészettel, az irodalommal foglalkoznom” – emelte ki a fiatal költő a kezdeteket.

Fehér Renátót három nagyobb irodalmi körben is jegyzik. A József Attila Körnek, a tudományegyetem bölcsészeti karán működő Apokrif folyóirat Körnek, illetve legkorábban a Körhinta Körnek lett a tagja.


A fiatal költő első verses kötete 2014-ben jelent meg „Garázsmenet” elnevezéssel. A versek mellett publikál, tárcákat is ír. A „litera.hu” internetes oldalon jelenleg is olvasható egy sorozata, melynek címe: Európa-terminál.


Amellett, hogy egyetemen tanít, több irodalmi találkozón is részt vett már. Örömét fejezte ki, hogy Csurgóra is eljuthatott. Elmondása szerint jelentősek számára ezek az események.


A találkozó végén természetesen ő is olvasott fel saját szerzeményei közül. Verset és tárcát is. Sőt, olyan verset is hozott a csokonais diákoknak, amely eddig még nem jelent meg. Összességében élmény volt őt is hallgatni és ezáltal meggyőződni, van tehetséges fiatal irodalmár kortárs íróink között.