Fiatal csurgói festő kiállítása nyílt meg

Tehetséges, fiatal festő kiállítása nyílt meg a közösségi házban. Pintér Lívia gesztusfestő, melynek keretében különböző geometriai formákkal fejezi ki, nyomja el érzéseit a munka során. Elmondása szerint legtöbbször egy-egy zene adja számára az ihletet. Címet nem ad alkotásainak, a néző fantáziájára bízza, milyen benyomást kelt bennük festményei látványa. A tárlatot Hirka Monika művész rajztanár nyitotta meg.

Fiatal csurgói festő kiállítása nyílt meg

Rendkívül örömteli, ha fiatal csurgói alkotó mutathatja meg tehetségét egy kiállítás keretében. Pintér Lívia korán elkezdte érdekelni a művészet, hiszen már általános iskolában alapfokú művészeti oktatásra járt. Az érettségit követően, a Kaposvár Egyetem Művészeti Karát végezte el festészet szakon. Elmondása szerint mindig is érdekelte a valóság mögötti vizuális tartalom feldolgozása. Azt érezte, semmi sem az, aminek látszik, semmi sem egyértelmű. Ezt fejezi ki kiállítása is, melynek az „Oppression” címet adta.

 

Sok művésznek egy-egy pillanatkép adja meg az ihletet a munkához, amit éppen lát. Így készül el egy tájkép vagy egy csendélet például. Pintér Lívia alkotásai viszont annak tükrében születnek, éppen milyen kedve van. Illetve ezen kívül más is befolyásolja, mégpedig a zene.

 

A kiállítást Hirka Monika művész rajztanár nyitotta meg, aki elsőként az alkotó művészeti tanulmányairól beszélt, majd ezt követően jellemezte, dicsérte Pintér Lívia munkásságát.

 

Pintér Lívia rendkívül érdekes festményeit a közösségi ház kupolatermében tekinthetik meg az érdeklődők.