Fiatal szobrász kiállítása nyílt meg a Helytörténeti Gyűjteményben

Németh Gábor kiállítása nyílt meg Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. A szobrászművész hallgató főként emberi alakokat ábrázol alkotásaiban, legtöbbször a belső érzéseit fejezi ki. A február 28-ig megtekinthető tárlatot Nagy Tamara művészettörténész nyitotta meg.

Fiatal szobrász kiállítása nyílt meg a Helytörténeti Gyűjteményben

Különleges kiállítás megnyitójára került sor Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. Egy nagyon tehetséges, fiatal szobrászművész hallgató hozta el alkotásait, akit régóta nagyon érdekli ez a művészeti ág. Németh Gábor munkásságát főként az emberi alakok különféle ábrázolása jellemzi.


A Helytörténeti Gyűjtemény legújabb kiállítását egy szintén fiatal szakember nyitotta meg, Nagy Tamara művészettörténész személyében. Gondolataiban kiemelésre került az is, tulajdonképpen mi is egy szobor, és főleg, milyen technikák alkalmazásával jöhet létre.


Németh Gábornak volt már többször is kiállítása más-más településen és helyszínen. Örült annak, hogy Csurgóra is elhozhatta műveit, megmutatni munkáit és vele együtt egy kortárs fiatal művész tehetségét.