Folytatódnak idén is a fejlesztési programok

Sok volt a pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés választókerületünkben az elmúlt esztendőben is. A járvány miatt azonban csúszott vagy csúszik a befejezésük. Ilyen például Csurgón a szálloda és élményfürdő építése. Mindezt Szászfalvi László mondta el annak kapcsán, hogy tavaly a Magyar Falu Program keretében mintegy 1,7 milliárd Ft-ot nyertek a választókerületében található települések. Országgyűlési képviselőnk kiemelte a munkahelymegtartó támogatásokat a vállalkozások részére, illetve az idei tervekről is beszélt.

Folytatódnak idén is a fejlesztési programok

A koronavírus-járvány alaposan rányomta a bélyegét választókerületünkre is. Mindezt Szászfalvi László hangsúlyozta ki a tavalyi esztendő kapcsán. Térségünk országgyűlési képviselője azt is elmondta, emiatt több minden módosulásra kényszerült. A célok elérése azonban nem változott, mindent megtesznek a sikeres befejezések érdekében.

 

A gazdasági védekezés legfontosabb eleme a munkahelyek megőrzésének a kérdése volt. Több vállalkozás is élt a kisebb-nagyobb pályázati forrással. Csurgón a vágóhíd például nagyon komoly összeget nyert fejlesztésre, ezzel együtt az állások megtartására és a munkahelyek bővítésére. Tavaly júliusban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyes jött le átadni a támogatói szerződést.

 

A kormány által kiírt programok ebben az esztendőben is folytatódnak, annak ellenére, hogy a járvány idén is komoly befolyásoló tényezőnek számít. Feladatok bőven vannak 2021-ben is. Reméljük, egyre jobban átveszik a figyelmet a különböző fejlesztések megvalósításai a jelenlegi helyzettel ellentétben, hiszen most még mindig a koronavírus-járvány elleni védekezés okozza a legnagyobb munkát és odafigyelést.