Fontos döntések a rendkívüli ülésen

Rendkívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete csütörtökön a reggeli órákban. A hat előterjesztés között több pályázat is szerepelt. A legfontosabb, és egyben a legtöbb vitát is kiváltó előterjesztés egy 370 millió Ft-os pótmunka megrendelése volt a sportcsarnok és az uszoda építését illetően.

Fontos döntések a rendkívüli ülésen

Rendkívüli volt csütörtökön a reggeli órákban megtartott testületi ülés, hiszen nem a rendeletben elfogadott időpontban került megtartásra, illetve nem az eddig megszokott helyen zajlott. A Városháza épületének tetőfelújítási munkálatai miatt ugyanis a hivatal a Baksay utcába, a volt orvosi rendelő épületébe költözött ideiglenesen. Itt jöttek össze a képviselők döntéshozatalra is. Ez alkalommal hat napirendi pont került megtárgyalásra.

Elsőként rendkívüli működési támogatás igényének beadásáról döntöttek, majd egy 370 millió Ft-os fejlesztési hitel felvételét támogatták. Mindez a sportcsarnok és az uszoda építését illetően vált szükségessé. Fajsúlyos döntésről lévén szó, többen is elmondták véleményüket, de végül mindenki támogatta.

Elfogadták a Somogy Megyei Kormányhivatal javaslatát a helyi építési szabályzattal kapcsolatosan, majd megalkották a települési hulladékgazdálkodásról szóló rendeletet, mellyel összefüggésben módosították a közszolgáltatási szerződést is.

A folytatásban támogatási kérelem benyújtását határozták meg a „Közművelődési érdekeltségnövelő” elnevezésű pályázat felhívásának megfelelően. Zárásként újabb pályázat beadását hagyták jóvá, melynek keretén belül kettő sportpark valósulhat meg városunkban, önerő biztosítása nélkül.