Gáncsos Ildikó munkái láthatók februárban

A második művész kiállítása nyílt meg a Történelmi Parkban a „12 hónap, 12 alkotó” elnevezésű programsorozat keretében. Gáncsos Ildikó rajtanárnak a gyöngyökből készült csodálatos ékszerei és tárgyai tekinthetők meg ebben a hónapban. A tárlatot Balogh Veronika nyitotta meg, melyen nagyváthys diákok is felléptek egy kedves dallal.

Gáncsos Ildikó munkái láthatók februárban

Violáné Bakonyi Ibolya főszervező köszöntötte a Történelmi Park „12 hónap 12 alkotó” elnevezésű rendezvénysorozatának februári, második kiállításának a résztvevőit. Az intézmény által januárban indított program keretében minden hónapban más-más csurgói vagy környékbeli művész, alkotó kiállítása látható.


Gáncsos Ildikó, a Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium tanára hosszú ideje foglalkozik gyöngyékszerek készítésével. A nagyon szépen kivitelezett ékszerek naponta legalább három-négy órás munkát jelentenek, sokszor éjszakába nyúlóan.


Ez a kiállítás azért is különleges egyébként, mert a művész rajztanárnak ez az első olyan alkalom az életében, amikor a nagyközönségnek mutatja meg alkotásait. A megnyitón nagyváthys diákok is kedveskedtek egy dallal tanárnőjüknek. A tárlatot Balogh Veronika nyitotta meg.