Haditechnikai makettekből nyílt kiállítás

Makettek és haditechnika. Ezzel a címmel nyílt kiállítás Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. A tárlaton Bozó János, Czájder György és Fekete Attila nagyatádi makettkészítők harckocsikból és repülőkből álló gyűjteménye tekinthető meg. Az érdeklődőknek Cseh Tamás, a Kolping Nagyváthy János Középiskola történelemtanára ajánlotta a figyelmébe. Aki meg szeretné tekinteni a nagyon szépen kidolgozott harci járműveket, május 19-ig teheti meg.

Haditechnikai makettekből nyílt kiállítás

Látványos és érdekes kiállítás nyílt meg Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. Ezúttal ugyanis harckocsikat és repülőket tekinthetnek meg az érdeklődők. Természetesen nem eredeti nagyságukban, hanem három nagyatádi készítőnek és gyűjtőnek köszönhetően kicsinyített változatban, rendkívül szépen kidolgozott makettek formájában. Közülük Fekete Attila nagyjából 20 éve kezdett el foglalkozni velük.

Fekete Attila kihangsúlyozta, hogy az általuk készített makettek jóval többek, mint a boltban kaphatóak, hiszen azok azért messze sem tökéletesek. Ők pedig igyekeznek a legapróbb részletekig elkészíteni az eredeti harckocsi vagy repülő minél pontosabb mását.

A kiállítást Cseh Tamás, a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola történelemtanára nyitotta meg. Gondolatai elején személyes élményeit osztotta meg az érdeklődőkkel. Ezt követően az alkotókat és műveiket méltatta. Külön megismertetve a makettek által bemutatott haditechnikai eszközök történetét, történelmi szerepét. Közülük is elsőként a harckocsikról szólt bővebben. A haditechnikai makettekből álló tárlat május 19-ig tekinthető meg.