Harminchatan tettek sikeres érettségit a református gimnáziumban

Befejeződtek az érettségi vizsgák a református gimnáziumban. Két osztály 36 maturandusa vette hibátlanul a szóbeli vizsgákat is, amelyek a múlt héten zajlottak. Nagyrészt rendkívül szép jegyek születtek, de mindemellett sajnos ketten nyelvből pótvizsgára kényszerültek. A sportosztály vizsgaelnöke a rendkívül meggyőző, dicséretes szóbeli feleleteket emelte ki.

Harminchatan tettek sikeres érettségit a református gimnáziumban

Az eredményhirdetést követően elégedetten koccintottak a Csokonai Református Gimnázium 12/B, vagyis a sportosztályos tanulói. Ők június 20-án és 21-én, csütörtökön és pénteken, míg az „A” osztályosok előtte hétfőn, kedden és szerdán tették meg szóbeli érettségi feleleteiket.

 

Az „A” osztályosokon nagy volt a teher, hiszen a négy év alatt megszokott kiváló tanulmányi eredményeik függvényében mindenki átlagon felüli érettségit várt el tőlük. Végül nem okoztak csalódást, nagyszerű jegyeket kaptak. A sportosztályosok felkészültségétől talán egy kicsit jobban tartottak tanáraik, de végül ők is jól teljesítettek.

 

A gimnázium tanárai mindkét osztállyal elégedettek voltak, de nekik is talán a B-sek okozták a nagyobb meglepetést. Kissné Gulyás Gabriella igazgató helyettes nem ment szótlanul kollégái munkája mellett sem, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gimnázium ismét egy sikeres érettségin legyen túl.