Három tábor diákjaitól volt hangos a református iskola

Három tábor is zajlott párhuzamosan a református iskolában július első hetében. A napközis és a gólyatábor mellett volt egy különleges, hiszen először jöttek el a Széchenyi-tábor résztvevői. Ez három éve került először megtartásra, melyet a Széchenyi család hirdetett meg azzal a céllal, hogy minél több gyermek ismerje meg méltán híres történelmi múltjukat és találkozhasson a ma is élő leszármazottakkal. Nagycenken voltak először, majd tavaly Budapesten, míg ez alkalommal Csurgón találtak otthonra.

Három tábor diákjaitól volt hangos a református iskola

Gyermekzsivajtól hangos az református gimnázium épülete, mintha még nem ért volna véget a tanév. De bizony az már befejeződött, csak úgy alakult a program, hogy július első hetében három tábor is zajlott egyszerre az intézményben.

 

Az interjúkészítés előtt meglepetésszerűen érkeztek a gólyatáborosok vonatozással, énekléssel. Bizonyítva, remek hangulat uralkodik az épületben. A remek hangulat pedig azt a különleges tábort is jellemezte, akiknek résztvevői szintén ezen a héten vendégeskedtek Csurgón.

 

A Széchenyi-tábort a nevét adó, méltán híres magyar történelmi család tagjai hozták létre három évvel ezelőtt, nem titkolt céllal. A Széchenyi család jó tanuló, nagycsaládos gyermekeket várt a táborba, akiknek egy levél megírásával kellett jelentkezni. Tavaly Budapesten volt a Széchenyi-tábor, míg idén Csurgóra esett a választás, nem véletlenül.

 

A Széchenyi család komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy alapítványán keresztül megszervezze a programjait, melyhez igyekszik minél több támogatót találni. Remélhetőleg a jövőben is sok ilyen jó hangulatú tábort tud még szervezni a gyermekeknek, mint például amilyen ez a csurgói is volt.