Hársfa ültetése a határon átnyúló pályázat rendezvényeként

Újabb eseményére került sor a „Preradovic és Csokonai” elnevezésű, határon átnyúló projektnek. Ezúttal egy hársfát ültettek el a Történelmi Parkban. Füstös János polgármester köszöntőjét követően a Mesevár Óvoda gyermekei adtak elő egy verses, énekes, játékos műsort. A rendezvényen természetesen részt vett a horvátországi partnertelepülés, Pitomacsa küldöttsége is.

Hársfa ültetése a határon átnyúló pályázat rendezvényeként

Lassan befejezéséhez közeledik az a határon átnyúló projekt, amely Csurgó és a horvátországi Pitomacsa újabb együttgondolkodásának az eredményeként született meg. Az EU-s forrásból támogatott pályázatban több rendezvényt is megvalósítottak már eddig. A legújabb pedig november 5-én, kedden délelőtt zajlott. Ekkor ugyanis a Történelmi Parkban egy hársfát ültettek el a projektpartnerek, melyre az elmúlt héten Pitomacsában is sor került.

 

Az eseményen Füstös János köszöntötte a résztvevőket, majd beszédét követően a Mesevár Óvoda gyermekeinek a kedves előadása következett, fákhoz kapcsolódó versekkel, játékos énekekkel.

 

A projekt legfontosabb eleme egy emlékhelynek a kialakítása mindkét pályázó település számára, ahol saját híres költőjét tudja bemutatni, népszerűsíteni. Pitomacsán Petar Preradovic-ot, Csurgón pedig Csokonai Vitéz Mihályt. Városunkban az erre szolgáló helység a Történelmi Parkban lett kialakítva, ahol egész nyáron folyt az építkezés. Jelenleg az eszközbeszerezések zajlanak. A teljes megvalósításnak még ebben az esztendőben be kell fejeződnie.