Hat előterjesztést tárgyalt a képviselő-testület

Február 13-án, csütörtökön tartotta meg második havi, soros ülését városunk képviselő-testülete. Mindezt a költségvetési rendelet miatt kellett korábbra tenni, melynek megalkotási határideje a hónap közepe. Ezen kívül módosították a lakások bérletéről szóló önkormányzati szabályzatot, ismét az Imcom Bt-t bízták meg a város marketing és média feladatok ellátására, képviselői laptopok értékesítéséről határoztak, illetve egy országos önkormányzati szövetséghez való csatlakozásról döntöttek.

Hat előterjesztést tárgyalt a képviselő-testület

Kozmáné dr. Radák Edinának, az Ügyrendi Bizottság elnökének a fontos bejelentésével kezdődött február 13-án, csütörtökön délután a képviselő-testület februári, soros ülése. Ezen az alkalmon összesen hat előterjesztés várt döntéshozatalra. Elsőként a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet került módosításra. Az elfogadását követően a legfontosabb téma következett, mégpedig a város ez évi költségvetése. Mivel a törvényi előírásoknak megfelelően ezt február közepéig meg kell vitatni egyszer, ezért is kerül korábbra minden esztendőben a februári testületi ülés, eltérően a többitől, melyek a hónapok utolsó hetében vannak. Az is törvényi rendelkezés, hogy a tervezetet előzetesen véleményeztetni kell egy könyvvizsgálóval. Erre hosszú évek óta Szita Lászlót kéri fel az önkormányzat. Természetesen ő is részt vett az ülésen, röviden ismertetve megállapításaikat. A költségvetés kapcsán egy kisebb módosító javaslat született az Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság ülésén, de ez nem kapott támogatást. Ilia Csaba mondta még el a kritikáját a rendelettervezethez, melyre Füstös János polgármester reagált. Végül a képviselők közül ketten ellene és öten mellette szavaztak, így hivatalosan is van költségvetése erre az évre városunknak.

 


A folytatásban ehhez a napirendi ponthoz kapcsolódóan elfogadták a költségvetési kitekintő határozatot, melyben a következő három évre kell megállapítani az önkormányzat várható bevételeit és fizetési kötelezettségeit. A negyedik előterjesztésben a „Marketing és média feladatok” tárgyában beérkezett ajánlatok kerültek elbírálásra. Egy tartózkodás mellett a többi képviselő egyetértett az IMCOM Bt-vel való szerződéskötéssel. Ezt követően a képviselői laptopok értékesítése volt a téma. Az elhangzottakat egyhangúan támogatta mindenki. Utolsóként az önkormányzat tagságáról határoztak a Település Önkormányzatok Országos Szövetsége kapcsán. Ennél is elhangzott egy kérdés, melyre Füstös János polgármester válaszolt. Végül egy tartózkodással ezt a napirendi pont is elfogadásra került.

 

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár