Határon átnyúló sportnap a Nagyváthy Középiskolában

Utolsó rendezvényére került sor annak a közös pályázatnak, melyben horvátországi és magyar szakközépiskolák vettek részt, köztük a Kolping Nagyváthy János Középiskola. A Csurgón megtartott eseményen a sporté volt a főszerep, ahol a házigazdák mellett kaproncai, pitomaca-i, és nagybajomi diákok mérték össze tudásukat kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, csocsóban és dartsban. Vargáné Nagy Viola igazgató elmondása szerint, rendkívül eredményes volt az eltelt mintegy másfél év, hiszen rengeteg olyan közös programot sikerült megszervezni, amely nagyon hasznosnak bizonyult mind a horvát, mind a magyar tanulók számára.

Határon átnyúló sportnap a Nagyváthy Középiskolában

Csurgó városa több éve működik együtt több horvátországi településsel, több határon átnyúló projekt megvalósítása kapcsán. A városvezetők azonban abban is egyetértettek, hogy a kialakult kapcsolatot még szorosabbá kellene tenni. Ezért gondoltak arra, hogy kihasználva továbbra is a pályázati lehetőségeket, közös programokat lehetne szervezni például a középiskolások számára is. A kezdeményezést a református gimnázium és a Nagyváthy Középiskola egyaránt hasznosnak tartotta és meg is született külön-külön mindkét intézménynél egy közös projekt egy vagy több horvátországi középiskolával.

 

A pályázati időszak nem tanévhez, hanem rendes naptári évhez volt kötött a pénzügyi elszámolások miatt, így a nyertes projekt érintette a mostani, őszi időszakot is.

 

A mostani, utolsó, közös sporteseményen a horvát és a magyar középiskolák négy sportágban mérték össze tudásukat: kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, csocsóban és dartsban.

 

A projektnek lesz még egy utolsó eseménye, de az már a diákokat nem érinti, nem nekik lesz megszervezve.