Hatodszor nyerte Szászfalvi László a választást

Most sem talált legyőzőre Szászfalvi László, magabiztosan nyerte ismét a választást. A FIDESZ-KDNP jelöltje ezúttal a szavazatok 52,66 %-át szerezte meg. Második a Jobbik jelöltje, Ander Balázs lett 37,43 %-kal, míg Remes Gábor, aki a DK színeiben indult, 5,9 %-kal a harmadik legtöbb voksot kapta. Szászfalvi László ezzel a győzelmével zsinórban hatodszor került be a Parlamentbe.

Hatodszor nyerte Szászfalvi László a választást

Választókörzetünkben 59.206-en voltak jogosultak választani vasárnap, melyből 37.646-an mentek el az urnákhoz. Ez 63,58 %-os részvételi arányt jelentett. A döntésük eredményeképpen pedig, hatodik alkalommal is bekerült a Parlamentbe Szászfalvi László. A FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje nyerte ugyanis az idei választást az egyéni jelöltek között, ráadásul meggyőző fölénnyel. A 27 induló közül ugyanis a szavazatok 52,66 %-át kapta.

 

A választáson Második legtöbb szavazatot Ander Balázs, a Jobbik jelöltje kapta 37,43 %-kal, míg a szavazatok 5,9 %-val lett harmadik Remes Gábor, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás által is támogatott DK-jelölt. jelöltje. Rajtuk kívül Sipos Zoltán az LMP színeiben 1,79 %-os eredményt ért el, míg a többi 23 induló nem érte el az 1%-ot. Az országos pártlistán a FIDESZ-KDNP 48,98 %-ot, a Jobbik 19,57 %-ot, míg az MSZP-Párbeszéd 12,4 %-ot ért el. A többi párt közül az 5 %-ot az LMP és a DK haladta meg. Előbbi 6,96, utóbbi 5,6 %-ot ért el. Összességében pedig további fontos adat, hogy a FIDESZ-KDNP nagy valószínűséggel kétharmados többséget szerzett.