Hatvanan ültek asztalhoz ultizni

Januárban fontos, tradicionális eseményre kerül sor minden évben a Hegyigazdák Egyesületének életében, hiszen ekkor kerül sor a nagy népszerűségnek örvendő ulti versenyükre. A rossz időjárás ellenére is hatvanan jöttek el, hogy megmérettessék magukat, ezúttal ki lesz a legjobb kártyás. A végső győztes ezúttal csurgói versenyző lett, Polgár István személyében. Grujber János főszervező elmondása szerint, nagyon szeretik az ultisok a csurgói versenyt, hiszen a résztvevők szinte egész napos ellátásban részesülnek az ehhez képest alacsony nevezési díjért.

Hatvanan ültek asztalhoz ultizni

Betli, durchmars, negyven vagy húsz száz, ulti, kontra, rekontra. Ezektől a bemondásoktól volt hangos január 14-én, szombaton délelőtt az Azúr Étterem, ugyanis ott rendezte meg hagyományos, januári ulti versenyét a Hegyigazdák Egyesülete. Az év végi János-napi borszentelést követően, minden januárban ez a program nyitja a civil szervezet számára az aktuális esztendőt. Az idei verseny előtti napon megmutatta a tél az igazi arcát. Sok hó esett le hirtelen, ami bizonytalanná tette a rendezést. Szerencsére azonban az ultit szeretőknek nem jelentett akadályt, így mintegy hatvanan ültek asztalhoz.


A főszervező, Grujber János elmondása szerint a csurgói verseny nem véletlenül népszerű az ultisok körében. Most például az 1500 Ft-os nevezési díjért tízórai, ebéd, szinte korlátlan bor- és pálinkafogyasztás járt, nem beszélve a serlegekről és tárgyjutalmakról, melyeket a helyezettek kaptak. Gujber János kihangsúlyozta, az elnökség igyekszik a lehető legtöbbet megtenni a minél sikeresebb lebonyolítás érdekében. A színvonalas szervezésen kívül, ahogy mondani szokták, az már csak hab a tortán, ha hazai versenyző lesz a végső győztes. Így volt ez ezen az alkalmon, hiszen Polgár István érdemelte ki a legjobbnak járó serleget.


Csurgón nagyon sokan játsszák ezt a kártyajátékot. Grujber Jánosnak azonban akad némi szomorúsága ezzel kapcsolatosan, hiszen nagyon kevés köztük a fiatal. Zárásként elmondta, a következő időszak nagy célja számára, hogy ez mindenképpen megváltozzon.