Idősebb polgárait köszöntötte a város

Október 1-je az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból került sor városi ünnepségre október 4-én, csütörtökön délelőtt a közösségi házban. A megjelenteket Szászfalvi László országgyűlési képviselő, valamint Füstös János polgármester köszöntötte. Kulturális műsorral ebben az esztendőben is a II. Rákóczi Általános Iskola diákjai kedveskedtek. A rendezvényen különböző díjak, oklevelek kerültek átadásra.

Idősebb polgárait köszöntötte a város

Csurgó az idősebb polgárait köszöntötte egy városi ünnepség keretében, melyet a közösségi házban tartottak október 4-én, csütörtökön. 1991-ben nyilvánította az Egyesült Nemzetek Szervezete ennek a hónapnak a legelső napját az Idősek Világnapjává. Azóta városunkban is minden évben megünneplésre kerülnek az itt élő szépkorúak. Nem volt ez másként idén sem: a Városi Szociális Intézmény hívta és várta őket.

 

Az eseményen elsőként Füstös János köszöntötte a megjelenteket. Városunk polgármestere azokról a fejlesztésekről is szólt többek között, amelyek az idősebb korosztály számára is nagy jelentőséggel bírnak. Ezt követően a jeles nap alkalmából Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait.

 

Az idei ünnepségen egy kiállítás is megnyitásra került. Vargáné Hegedűs Magdolna önkormányzati képviselő ajánlotta mindenki figyelmébe azt a Szociális Intézmény életét bemutató tárlatot, amely a közösségi ház előterében látható. A folytatásban Zabundia Szilvia intézményvezető is köszöntötte az időseket, majd különböző díjak, oklevelek kerültek átadásra. Elsőként a legaktívabb tagok vehettek át jutalmat: Balogh Csaba és felesége, Bálizs Istvánné, Schmiedl Józsefné, Imréné Cserti Margit és Oletics Józsefné. A dolgozók közül kiválóan végzett munkáját ismerték el Sári Ferencnének, Czinderi Sándornénak és Mezei Ferencnének.

 

A kulturális műsorra az ünnepség végén került sor. A tavalyihoz hasonlóan, most is a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola tanulói készültek. Műsoruk nagyobb részében egy szívhez szóló mesét adtak elő, amely egy idős emberről szólt. Az idei ünnepség is természetesen szeretetvendégséggel zárult.