Idősebb polgárait köszöntötte a város

Október 1-je az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból került sor városi ünnepségre október 4-én, csütörtökön délelőtt a közösségi házban. A megjelenteket Szászfalvi László országgyűlési képviselő, valamint Füstös János polgármester köszöntötte. Kulturális műsorral ebben az esztendőben is a II. Rákóczi Általános Iskola diákjai kedveskedtek. A rendezvényen különböző díjak, oklevelek kerültek átadásra.

Idősebb polgárait köszöntötte a város

Csurgó az idősebb polgárait köszöntötte egy városi ünnepség keretében, melyet a közösségi házban tartottak október 4-én, csütörtökön. 1991-ben nyilvánította az Egyesült Nemzetek Szervezete ennek a hónapnak a legelső napját az Idősek Világnapjává. Azóta városunkban is minden évben megünneplésre kerülnek az itt élő szépkorúak. Nem volt ez másként idén sem: a Városi Szociális Intézmény hívta és várta őket.

 

Az eseményen elsőként Füstös János köszöntötte a megjelenteket. Városunk polgármestere azokról a fejlesztésekről is szólt többek között, amelyek az idősebb korosztály számára is nagy jelentőséggel bírnak. Ezt követően a jeles nap alkalmából Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait.

 

Az idei ünnepségen egy kiállítás is megnyitásra került. Vargáné Hegedűs Magdolna önkormányzati képviselő ajánlotta mindenki figyelmébe azt a Szociális Intézmény életét bemutató tárlatot, amely a közösségi ház előterében látható. A folytatásban Zabundia Szilvia intézményvezető is köszöntötte az időseket, majd különböző díjak, oklevelek kerültek átadásra. Elsőként a legaktívabb tagok vehettek át jutalmat: Balogh Csaba és felesége, Bálizs Istvánné, Schmiedl Józsefné, Imréné Cserti Margit és Oletics Józsefné. A dolgozók közül kiválóan végzett munkáját ismerték el Sári Ferencnének, Czinderi Sándornénak és Mezei Ferencnének.

 

A kulturális műsorra az ünnepség végén került sor. A tavalyihoz hasonlóan, most is a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola tanulói készültek. Műsoruk nagyobb részében egy szívhez szóló mesét adtak elő, amely egy idős emberről szólt. Az idei ünnepség is természetesen szeretetvendégséggel zárult.

 

 

 Műsor

Május 23. szombat

12.00: Épí-Tech – házépítők magazinja 2020. május

12.26: Csurgói Hírmagazin (május 17.) ismétlés

13.10: Egészségügyi percek – Érszűkület szűrés

13.18: Épí-Tech – házépítők magazinja 2020. május

13.44: Csurgói Hírmagazin (április 5.) ismétlés

14.28: Ökumenikus imahét 5. nap: Alsoki Református Templom                         ismétlés

15.26: Egészségügyi percek – Eszközös gasztrovizsgálatok

15.33: Csurgói Hírmagazin (május 17.) ismétlés

16.17: Képújság


Május 24. vasárnap

8.00: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom

8.52: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin

13.48: Így történt – archívműsor ismétlés

14.30: Egészségügyi percek – Érszűkület szűrés

14:36: Csurgói KK – Tatabánya NB I-es férfi kézilabda mérkőzés                       ismétlés

16.05: Így nem játszunk mi – Körúti Színház 2. rész

17.13: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom ismétlés

18.05: Egészségügyi percek – Eszközös gasztrovizsgálatok

18.12: Csurgói Hírmagazin ismétlés

19.00: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár