Igazi közösséggé szerveződött a Csurgói Szív Egyesület

A karantén feloldását követően a Csurgói Szív Egyesület, eredeti terve szerint, kerékpártúrára invitálta volna tagjait, azonban az időjárási tényezők miatt a közösségi ház adott otthont a soron következő rendezvényüknek. Az eseményen, amely egyben közgyűlés is volt, több előadást hallgathattak meg a jelenlevők, természetesen az egészséges életmód jegyében. Ezen kívül mozgásprogramon vettek részt, majd végül jó hangulatú közös ebéddel zárták a rendezvényt.

Igazi közösséggé szerveződött a Csurgói Szív Egyesület

A Csurgói Szív Egyesület a járványügyi karantén feloldását követően június 20-án „Szívedért két keréken” kerékpártúrára invitálta tagjait, az időjárás azonban felülírta a terveket. E helyett változatos programban bővelkedő napot szervezett tagjainak, melyre a közösségi házban került sor. Elsőként az egyesület elnökének a köszöntőjét hallhatták a jelenlevők, aki ezt követően a szervezet közgyűlését vezette le, melyben több napirendi pontot is elhangzott. Elfogadták az előző évi beszámolót, majd megtárgyalták az egyesületi tagság feltétleit. Ezután a résztvevők színvonalas előadásokon bővíthették ismereteiket.

 

A civil szervezet vezetősége gondos munkával állítja össze éves programját. Bár az előzetes tervek között szerepelt a Szív Egyesületek Országos Találkozóján való részvétel is, azonban ez a járványügyi korlátozások miatt elmaradt. Abban mindenképpen bíznak, hogy az őszi nagy rendezvényük megrendezésre kerülhet.

 

Programjaikat főként állami források segítségével valósítják meg. Az egyesület nagyon jó kapcsolatokat ápol más helyi civil közösségekkel, mint például az Egészségügyi Centrum, vagy a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda.

 

Ahogy azt az elnökasszony, Vargáné Hegedüs Magdolna elmondta, az újjászerveződött egyesület az eltelt több mint két év alatt igazi közösséggé szerveződött.