Irodalmi műsor a Városi Szociális Intézményben

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Ez a nap a szépkorú emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak hasznos tagjai. Nekünk utódoknak szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek. A türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket. A közelmúltban a Csokonai Irodalmi Kör verses, zenés műsorral lepte meg a Városi Szociális Intézmény gondozottjait.

Irodalmi műsor a Városi Szociális Intézményben

A Városi Szociális Intézmény felkérésére, az Idősek Napja alkalmából állított össze ünnepi műsort a Csokonai Irodalmi Kör, Danyi Margit vezetésével.    

 

Vargáné Hegedüs Magdolna, a kör vezetője köszöntőjében elmondta, hogy ezekben a napokban nagy tisztelettel gondolnak mindazokra, akik egy hosszú élet munkáját tudhatják maguk mögött. Éppen ezért meleg szeretettel ajánlotta műsorukat a jelenlévőknek., amelyben elhangzottak versek, zenék, énekek, sőt, még hegedűszó is.

 

Sütő András gondolatai szerint „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” A mi világunk apáink, nagyapáink életével, munkásságával épült fel. Ők alkották meg azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot.

 

A rendezvény végén Vargáné Hegedűs Magdolna megköszönte a példamutatást, az emberi értékeket, az életbölcsességet, melyeket az idősek átadtak a felnövekvő nemzedék számára. Azt kívánta továbbá, hogy családtagjaik és gondozóik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket.