Július 1-jétől kibővült a családtámogatási program

Július 1-jétől jelentősen kibővült a családtámogatási program. Elindult a babaváró hitel, amely a gyermekek születésének függvényében átalakul vissza nem térítendő támogatássá, 2,5 millió Ft állami segítséget kaphatnak a nagycsaládosok autóvásárláshoz. Bővültek a kétgyermekes családok lehetőségei is, illetve fontos és új elemként bevezetésre került a falusi CSOK, amely Csurgót is érinti. Szászfalvi László országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, a kormány nem migránsokat szeretne telepíteni Magyarországra, hanem a magyar családokat ösztönözni a gyermekvállalásra. A jövőben tovább bővül a program.

Július 1-jétől kibővült a családtámogatási program

Szinte minden évben folyamatosan bővül a kormány családtámogatási programja. Hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondása szerint a CSOK bevezetésének és kiemelt figyelemmel való állandó tervezésének, társadalmi kiterjesztésének kettő fontos alapelve van.

 

Ebben az évben július 1-jétől léptek életbe nagyon fontos változások, pontosabban inkább jelentős bővítések. Ezek közül a falusi CSOK már Csurgót is érinti, hiszen a lakossági létszám 5000 fő alatt van sajnos, ami az egyik feltétele az említett támogatásnak.

 

Fontos és új elem még a nagycsaládosok autóvásárlási segítése. Az állam 2,5 millió Ft vissza nem térítendő pénzösszeget ad, igaz, hogy egyelőre csak hétszemélyes gépjármű vételéhez. Jelentős könnyítést hozott az új CSOK a kétgyermekes családoknak is, így több kedvezményhez juthatnak hozzá, mint eddig.

 

A CSOK bővítése pedig tovább folytatódik. A kormány elfogadott döntése alapján a jövő évtől, egészen pontosan január elsejétől kettő újabb dologgal bővül a családtámogatási program.